facebook instagram
menu icon

Proč vyhledávat kvalitní arganový olej?

Proč vyhledávat kvalitní arganový olej? Aby mohl být arganový olej účinný, musí být opravdu velmi kvalitní. To znamená vyrobený jen z těch nejkvalitnějších surovin a v plně hygienickém prostředí.

CHARAKTERISTIKY PRAVÉHO ARGANOVÉHO OLEJE:

  • barva - zlatavá, po usazení případného sedimentu průhledná
  • vůně - jemná vůně s příjemným oříškovým tónem, po chvíli od nanesení na pokožku se vůně téměř úplně vytrácí
  • efekt - středně hutný olej s dobrým vsakem a zanecháním výrazného sametového pocitu na pokožce
  • doporučený obal - vždy zatmavený, nejlépe sklo (neuvolňuje do oleje chemikálie)

POZOR NA NEKVALITNÍ ARGANOVÉ OLEJE


Bohužel ne od každého arganového oleje se mohou očekávat účinky. Jeho vysoká cena v Maroku přitahuje pozornost různých překupníků, kteří si hledí především krátkodobých zisků, a kvalita toho, s čím obchodují, je nezajímá. Běžnou praxí tak v Maroku je to, že je tam k dostání i nekvalitní arganový olej, který dále nakupují i zahraniční společnosti. Takový olej má snížené nebo dokonce i nežádoucí účinky. Za špatnou kvalitou arganového oleje stojí především výroba ze závadných surovin, kdy se olej lisuje i z nahnilých, plesnivých nebo hmyzem napadených plodů. Výroba také často v Maroku probíhá v nehygienickém prostředí, nebo chemickou extrakcí, která sice znamená velký výnos, ale v oleji zůstávají stopy po použitých extrakčních chemikáliích. A výjimkou bohužel nejsou ani arganové oleje ředěné jinými levnějšími oleji.

Prvním ukazatelem špatné kvality arganového oleje je jeho vůně, i když je její vnímání dost individuální. Pokud vůně u arganového oleje zcela chybí, může to znamenat, že byl olej z nějakého podezřelého důvodu příliš "očišťován", nebo že se dokonce jedná o olej získaný z jadérek pomocí zdraví nebezpečných chemických rozpouštědel. Pokud je naopak vůně příliš intenzivní a nepříjemná, a nevyprchá ani pár sekund po nanesení, nevyhnutelně to znamená, že byl olej vyroben z nekvalitních surovin. Zvláštním druhem takového oleje je ten, který byl vyroben z oříšků, které předtím prošly trávicím ústrojím dobytka, především všudypřítomných marockých koz. Jejich útoky na vzácné arganové stromy mají v Maroku na svědomí kromě nekvalitního arganového oleje především úhyn těchto jinak dlouhověkých stromů. Běžně z nich totiž kromě plodů spásají i veškerou zeleň, což je v pouštní oblasti smrtící zásah. Častější příčinou intenzivně zapáchajícího arganového oleje je ale nedostatečně pečlivý výběr surovin, a lisování oleje i z nahnilých, plesnivých nebo hmyzem napadených arganových jadérek.

U našeho arganového oleje si však můžete být jisti tou nejvyšší kvalitou. Jsme přímí dovozci, a výrobu pro vás máme v Maroku plně pod kontrolou. Náš arganový olej se vyrábí v tom nejčistším prostředí a na profesionálních nerezových strojích. Lisování probíhá za studena, v režimu BIO (pod dohledem ECOCERTu), a jen z těch nejkvalitnějších surovin. Abyste si mohli být o kvalitě našeho arganového oleje jistí i vy, můžete ho u nás zakoupit v jeho nejčistší formě - bez jakýchkoliv vonných příměsí, nebo konzervantů. Jen pravý arganový olej z přímého dovozu.

ARGANOVÝ OLEJ SAGRADA NATURA JE BIO - CO TO ZNAMENÁ?


Vyrábět BIO produkt znamená být pod neustálým pečlivým dohledem mezinárodně uznané kontrolní společnosti. Výroba našeho arganového oleje je v Maroku pod dohledem francouzské společnosti ECOCERT. Ta zaručuje, že se vyrábí z BIO surovin za pomoci ekologicky šetrných postupů, v hygienicky nezávadném prostředí, a že jsou tyto suroviny stejně tak i skladovány. Při BIO výrobě je například zakázáno používat v místnostech jakékoliv hubící přípravky proti hmyzu, protože by se i nepatrné množství mohlo dostat do výsledných produktů.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všechna práva vyhrazena. Jakákoliv část tohoto webu (texty, obrázky, popis nákupu, další části serveru), v celku nebo v části může být kopírována nebo jinak reprodukována pouze s předchozím výslovným souhlasem autora.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.