facebook instagram
menu icon

Bylinky – léčivá síla přírody

Bylinky – léčivá síla přírody

Často zapomínáme, že léky na řadu neduhů a problémů nenajdeme jen v lékárně, ale třeba na louce nebo na zahrádce. Příroda nás obdarovává skrytými poklady v podobě nejrůznějších bylinek, a pokud víte, jak je správně použít, mohou být cenným pomocníkem. Ne nadarmo bylinky v lékařství a léčitelství používali už starověcí Číňané, Egypťané, Babylóňané, Indové a původní obyvatelé Ameriky.

Extrakty a výluhy z řady bylinek, květů a koření proto najdete i v našich olejích, mýdlech a šamponech. Chcete se o některých z nich dozvědět více? Čtěte dál!

Měsíček lékařský – univerzální léčivka. Celkově harmonizuje trávení, rovněž působí proti křečím nebo zlepšuje krevní oběh. Zevně pak je vhodný na urychlení hojení pooperačních jizev, štípanců a opruzenin u dětí, drobných omrzlin a spálenin, ekzému či akné, popraskané kůže nebo hemeroidů.

Heřmánek římský, někdy také známý jako rmenec sličný, má výrazné antiseptické účinky a napomáhá hojení. Vlasům dodává přirozenou barvu a lesk, proto tvoří i velmi důležitou součást našeho vlasového séra. Na rozdíl od heřmánku pravého, který má podobné účinky, nezpůsobuje alergie.

Růže damašská – růže je nejen nádherná květina, ale vzácný olej z ní získaný je hojně používán i v aromaterapii a kosmetice. Její vůně uvolňuje úzkost a vyvolává pozitivní myšlenky, olej pak výrazně hydratuje, zjemňuje jizvy a celkově omlazuje pokožku.

Lopuch větší je skvělý antioxidant. Užívání lopuchového čaje pomáhá odvádět škodlivé látky z organismu a čistit krev. Urychluje látkovou výměnu a je známý též svými účinky na podporu růstu vlasů a vousů, ozdravení vlasové pokožky a prevence proti lupům.

Levandule lékařská je častou ingrediencí v relaxačních a očišťujících produktech. A to nejen díky své nezaměnitelné vůni, které účinkuje na psychiku člověka. Levandulový olej zklidňuje pokožku, desinfikuje a hojí drobné ranky a ekzémy. Navíc nevoní molům, komárům a jinému drobnému hmyzu.

Majoránka zahradní má celkově zklidňující účinky, osvědčila se i při nevolnostech při cestování. Extrakt z této voňavé bylinky najdete i v našem arganovém Akné séru, protože má antiseptické, protizánětlivé a hojivé účinky i při zevním použití.

Šalvěj lékařská, kterou charakterizuje silná a kořenitá vůně, se užívá vnitřně i zevně, a je známá svými desinfekčními účinky. Obsahuje silice s protizánětlivými a baktericidními účinky. Najdete ji například v ústních vodách, zubních pastách a v kosmetice určené pro problematickou pokožku postiženou akné.

Rozmarýn lékařský pochází z jižní Evropy. V koupeli rozmarýn podporuje prokrvení pokožky, svalů a kloubů a odplavuje únavu. Prospívá namoženým svalům a pomáhá i při revmatismu. V péči o vlasy zvýrazňuje barvu a lesk. Esenciální olej z rozmarýnu, doplněný o levanduli a mandarinku, najdete v našem mýdle a šamponu s příznačným názvem Relax.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všechna práva vyhrazena. Jakákoliv část tohoto webu (texty, obrázky, popis nákupu, další části serveru), v celku nebo v části může být kopírována nebo jinak reprodukována pouze s předchozím výslovným souhlasem autora.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.