facebook instagram
menu icon

Opunciový olej - kaktusem proti vráskám

Opunciový olej - kaktusem proti vráskám Opunciový olej je rostlinný olej získávaný z plodů opunciových kaktusů (Opuntia ficus-indica). Ten náš pochází z jihozápadního Maroka, odkud už směřuje přímo do vašich lahviček.

ÚČINKY OPUNCIOVÉHO OLEJE:


Svou slávu si opunciový olej získává především pro schopnost vyrovnávat drobné mimické vrásky. Právě jeho přínosy jsou tím, proč je opunciový olej stále více oblíbený:
  • má mimořádné schopnosti hloubkové hydratace a vyrovnávání vrásek
  • skvěle se vsakuje a oproti jiným olejům nezanechává téměř žádný mastný film
  • je to dlouhodobě udržitelný produkt, s téměř nulovou uhlíkovou stopou a velmi pozitivním ekologickým dopadem.
JAK OPUNCIOVÝ OLEJ POUŽÍVAT:

Opunciový olej se může používat úplně stejně jako ten arganový, tedy na navlhčenou až mokrou pokožku. Vzhledem k účinkům na drobné vrásky může plně nahradit drahá oční séra nebo protivráskové krémy. Stejně jako u arganového oleje je i množství nanášeného opunciového oleje individuální, a záleží na velikosti ošetřovaného místa. Při použití pouze na oční okolí například bohatě stačí jen jedna kapka jemně vmasírovaná do kůže. Opunciový olej patří mezi takzvané suché oleje, takže nezanechává pocit mastnoty, a velmi rychle se do pokožky vstřebává. Doporučujeme nanášet alespoň dvakrát denně, aby mohl olej plně rozvinout své účinky.

A JAK SE OPUNCIOVÝ OLEJ SAGRADA NATURA VYRÁBÍ?

Opunciový olej se lisuje ze semínek získávaných z dužiny plodů opunciových kaktusů. Oleje je v těchto semíncích tak málo, že na jeden litr oleje je zapotřebí zpracovat téměř tunu plodů. A ty se z opuncií nedají sklízet jinak, než ručně. Právě ruční sběr takového množství plodů je to, co se na ceně opunciového oleje nejvíce podepisuje.

A CO KVALITA ?

Tak jako všude, i kvalita opunciového oleje je odrazem kvality vstupních surovin a výrobních postupů. Především důsledný výběr zralých a zdravých plodů dokáže stvořit kvalitní opunciový olej. Nesmí se stát, aby se na olej zpracovávaly plody nezralé, nahnilé, nebo napadené škůdci. Lisování pak naši maročtí dodavatelé provádí na profesionálních nerezových strojích a pouze za studena. Protože se jedná o výrobu v režimu BIO, tak nejenže plody nepocházejí z opuncií chemicky ošetřovaných, ale ani v samotných výrobních prostorech není možné používat žádné insekticidy nebo jiné nebezpečné chemikálie, aby se nedostaly do lisovaného oleje.

VĚDĚLI JSTE, ŽE... ?
  • Pěstování opunciových kaktusů má v poušti velice pozitivní ekologický dopad. Opuncie totiž nepotřebují žádné zavlažování, a naopak poskytují životodárný stín dalším rostlinám, které by tam jinak bez nich nemohly růst.
  • Opuncie se do Středozemí rozšířily po objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Jejich původní domovinou je oblast dnešního Mexika, kde se již od dob Aztéků používají k mnoha léčebným účelům.
SAGRADA NATURA © 2013-2024  |  Všechna práva vyhrazena. Jakákoliv část tohoto webu (texty, obrázky, popis nákupu, další části serveru), v celku nebo v části může být kopírována nebo jinak reprodukována pouze s předchozím výslovným souhlasem autora.
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.